4 de juny del 2014

Saps què és el limfedema?

El limfedema o edema limfàtic és una seqüela del tractament del càncer de mama. Consisteix en la inflamació del braç de la mama afectada a causa de l'acumulació de líquid (limfa). 
La cirurgia del càncer de mama comporta l'extirpació dels ganglis de l'aixella, cosa que dificulta l'eliminació de la limfa, que s'acumula al braç. El risc que apareixi el limfedema augmenta si, a més a més, s'ha d'administrar radioteràpia per completar el tractament.
No totes les pacients desenvolupen aquesta complicació. La seva aparició, però, pot donar-se de forma immediata després de la cirurgia, gradualment o al cap de mesos o anys.
Des de Nordic Walking Girona treballem per millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones que ens envolten. Per aquest motiu, un dels programes que vam impulsar juntament amb la Fundació Oncolliga de Girona, fou la marxa nòrdica per a persones afectades de càncer de mama, on el treball cardiovascular del tren superior és molt important per controlar i reduïr l'aparició del limfedema.
Aquest cap de setmana realitzarem la segona sortida de marxa nòrdica específica per a persones afectades, tot gaudint d'un dels llocs més emblemàtics del Pla de l'Estany, Banyoles! I recorda, pots venir acompanyada d'amics o familiars.