SOM PADRINS

"Apadrinem escultures" és un projecte de l'Associació Amics de la Unesco de Girona adreçat al món educatiu, en particular, i a la ciutadania, en general. L'objectiu genèric del projecte és fomentar l'apropament al parc escultòric de les poblacions per tal de poder-lo conèixer, aprendre a estimar-lo i valorar-lo i ajudar a tenir-ne cura.

Des de Nordic Walking Girona, entitat compromesa amb la ciutat, el territori i el patrimoni, hem apadrinat l'escultura "Girona, llinda d'Europa" (1993) de l'artista Bonaventura Ansón. Aquest apadrinament es va fer oficial el dimarts 9 de maig del 2017, coincidint amb el dia d'Europa. 

9 de maig del 2017. Acte oficial d'apadrinament de l'escultura "Girona, llinda d'Europa"


L'escultura apadrinada, situada a la Vall de Sant Daniel, la trobem just a l'inici del camí que s'enfila cap al Castell de Sant Miquel. Aquesta està feta de marbre i té una alçada d'11,3m.

Aquesta estructura de grans dimensions representa una porta, un pont de comunicació i d'unió. Tanmateix, si la mireu amb ulls de "walker" hi veureu la forma de dos bastons de marxa nòrdica, amb les seves dragoneres enllaçades. 

Independentment dels ulls amb què la mireu, esperem que els que camineu per la Vall de Sant Daniel, la disfruteu i us sentiu units amb la Vall i amb Girona.

Més info a www.pedresdegirona.com