24 d’octubre del 2014

Fires de Sant Narcís

Avui donem la benvinguda a Les Fires de Sant Narcís i us preguntem: coneixeu la llegenda de les Mosques de Sant Narcís? BONA LECTURA I MOLT BONES FIRES amics!

A vegades, i només a vegades, hi ha animalons que arriben a forjar-se una llegenda. A vegades, i només a vegades, ens trobem amb misteris com el que tenim al davant.

L'any 1285 els homes del rei de França arribaven a la ciutat per atacar-la. Els gironins tancaren les portes de les muralles i es van defensar dels francesos des de les muralles de la ciutat.
Les tropes franceses no van poder conquerir Girona de cap de les maneres i, enfurismats com estaven, van ocupar els barris que quedaven fora de la muralla. L'església de Sant Feliu, que en aquells moments quedava fora de la muralla, va ser ocupada com a caserna militar. 
Aprofitant que el sepulcre de Sant Narcís estava dins d'aquesta església i per tal de desanimar i baixar la moral dels gironins, obriren el sepulcre de Sant Narcís i escamparen les restes del Sant pels carrers. Un fuster de la ciutat que ho va veure va recollir les restes del Sant i les va posar en unca caixa que li va fer de sepulcre.
Aquell mateix dia el fuster va veure que del sepulcre de Sant Narcís en començaven a sortir unes mosques de la mida d'una gla. Tenien el cos d'un color verd blavós i el cap amb forma de fibló. El gran núvol de mosques va caure directament enmig del campament dels soldats francesos que es varen veure atacats per un exèrcit de mosques enfurismades que els pessigaven i punxaven amb el seu cap de fibló. Els cavalls renillaven i els soldats ploraven i cridaven de por. Els francesos varen haver de fer-se enrere i tornaren cap a França. Havien perdut el setge de la ciutat de Girona.
Sant Narcís havia enviat el seu exèrcit a defensar la ciutat i havia guanyat. Milers de soldats francesos van perdre la vida de tornada cap a França però no es varen rendir mai i de tan en tan tornaven per assetjar la ciutat.
Els gironins cada vegada que se sentien atacats portaven el sepulcre de Sant Narcís a les muralles per defensar la ciutat amb el seu exèrcit de mosques. 
És per aquesta raó que les mosques i Sant Narcís, són molt estimats a Girona, doncs durant molt de temps varen ajudar als gironins a defensar la seva ciutat. 
Per veure el programa de Fires, clica AQUÍ