4 de novembre del 2020

La teoria de les tres capes

Saps què és la "TEORIA DE LES 3 CAPES"?

És ni més ni menys que la manera com ens hem de vestir per a practicar la marxa nòrdica i poder adaptar-nos a qualsevol època de l'any i moment del dia. Aquesta et serà de gran ajuda per vestir-te correctament tinguent en compte el temps variable que tenim durant la tardor-hivern.

A NWG en diem, vestir-nos per capes, com una ceba! 

T'expliquem en què consisteixen:

1ª CAPA: Coneguda com a segona pell, cal que estigui en contacte directe amb el nostre cos. Té la funció de d'evacuar la suor per a evitar la sensació d'humitat i sentir fred. Sol ser de materials de fibres sintètiques. Recomanem evitar el cotó!

2ª CAPA: Coneguda com a capa d'aïllament, té la funció d'aïllar-nos tèrmicament i mantenir la nostra temperatura corporal durant la pràctica esportiva. Reté la calor generada pel nostre cos i afavoreix l'evacuació de la suor. Són els forros polars, pantalons, gorros, guants.

3ª CAPA: Té la funció de protegir-nos davant de qualsevol adversitat meteorològica (pluja, vent, neu o el sol), a l'hora que alliberar humitat provinent de les altres capes. Seria la jaqueta tipus anorac, i pantalons amb membrana impermeable

I tu, ja apliques aquesta teoria??

Totes les recomanacions detallades sobre vestimenta les trobaràs al llibre “Marxa nòrdica, manual pràctic” de la Cristina Borràs.