13 de juny del 2015

Del 14 al 23 d'agost, Ruta del Ter






La Ruta del Ter

La ruta del Ter és una proposta de descoberta al territori del riu Ter que combina oci i descoberta dels valors territorials lligats al riu. El fil conductor i el centre d’interès de l’itinerari és el curs fluvial del riu Ter que va des del Pirineu (Setcases) fins a la Costa Brava (l’Estartit). L’Associació Nordic Walking Girona ofereix als participants l’oportunitat de descobrir un entorn natural, social, cultural i patrimonial de gran valor a través d’activitats de natura, aventura i esport.


Un riu per descobrir 

Iniciarem la travessia al naixement del riu, en el paratge pirinenc d’Ulldeter i a partir d’aquí, i fins a la seva desembocadura a l’Estartit en plena Costa Brava, recorrerem els 225km que separen aquests dos pols, tot descobrint com evoluciona el riu Ter, deixant-nos seduir pels seus valors naturals i paisatgístics, a més de conèixer com s’ha utilitzat històricament l’aigua del riu, quin patrimoni hi ha a les seves ribes, quins ocells hi viuen, quins pobles anem trobant en el recorregut... en definitiva, observarem, coneixerem i gaudirem tot caminant seguint el curs del riu.


Molt més que caminar 

Més de 50 estudis desenvolupats per investigadors científics, a nivell internacional, demostren els múltiples efectes beneficiosos de la Marxa Nòrdica per a la salut. A més, l’ús correcte dels bastons li dóna un gran impuls al moviment i la velocitat de la marxa augmenta fàcilment, sent una activitat física de gran eficàcia i molt complerta.


Organització 

La Ruta del Ter té una durada de 10 dies i 9 nits i està adreçat a persones adultes sense límit d’edat, amb mentalitat oberta, empàtiques, solidàries i amb una condició física mitja. Persones amb ganes de caminar, mirar, sentir, escoltar, descobrir, gaudir, aprendre, viure i compartir.


Dades tècniques

Dates: del 14 al 23 d’agost del 2015, ambdós inclosos.

Punt d’inici: Refugi d’Ulldeter, Setcases (2.236m)

Punt final: La Gola del Ter, L’Estartit (0m)

Distància total a recórrer: 225km aproximadament

Desnivell acumulat de pujada: 3.263m

Desnivell acumulat de baixada: 5.351m

Dificultat: Mitjana

Etapes: 9

Informació i inscripcions: fins al 30 de juny a nordicwalking.girona@gmail.com