1 de desembre del 2013

Fent passar el fred

Tens fred? 
El nostre consell: MOU-TE!
Fer marxa nòrdica implica moure el 90% de la musculatura del nostre cos, fent que ràpidament s'esvaeixi la sensació de fred. Prova-ho i veuràs com el teu cos t'ho agrairà. 
Aquest cap de setmana hem descobert una de les vessants més ombrívoles de la vall de Sant Daniel, endinsant-nos en els seus boscos mediterranis seguint "l'itinerari 2 dels ecosistemes". Aquests intineraris s'inicien a la font dels Lleons.
El nom de la font es deu als orígens lleonesos del que fou bisbe de Girona, Tomàs Lorenzana, que en el seu mandat, entre el 1775 i el 1796, va impulsar la construcció de la capella neoclàssica de Sant Narcís a l'església de Sant Fèlix. Aquesta va ser feta amb pedra de la zona de Sant Miquel a les Gavarres i també de la que és avui coneguda com Font dels Lleons. Fins no fa gaire anys un escut amb dos lleons presidia el broll d'aigua que rajava de la font mostra de l'agraïment popular i per a la memòria històrica. Ara només queden les restes d'un dibuix a la paret de la font fet amb pedretes i que reprodueix la forma d'una casulla com a única referència religiosa.