14 de febrer del 2013

130 km d'Itineraris Saludables

Dipsalut i el Consorci de Vies Verdes de Girona han signat un conveni de col·laboració segons el qual se senyalitzaran 130 quilòmetres d’Itineraris Saludables en les vies verdes de 27 municipis gironins. La senyalització es farà en els trams de via verda que hi ha a tocar de les poblacions. També s’hi instal·laran aparells per fer estiraments: 27 aparells, un per cada municipi per on transcorren aquests camins.
S’hi instal·laran senyals direccionals, fites quilomètriques (cada 500 m) i plafons d’informació general (que inclouran recomanacions per a la realització d’activitat física, indicacions per a la realització d’estiraments i el mapa del municipi amb la localització de la via verda, de la xarxa d’itineraris saludables i del parcs urbans de salut). També s’hi implantaran aparells per realitzar els estiraments.
Segons el conveni, el Consorci Vies Verdes de Girona assumeix la senyalització, la implantació i també el manteniment, la gestió i la conservació dels béns mobles. El disseny i contingut dels senyals i plafons, així com el dels aparells, es farà coordinadament amb Dipsalut. Està previst que les tasques de senyalització d’aquests camins comencin a principis del 2011.
L’ús dels itineraris de salut que transcorrin per les vies verdes s’avaluarà amb les dades recollides amb els comptadors d’usuaris ubicats al llarg d’aquests camins. Els resultats es presentaran anualment en format de memòria.El projecte s’emmarca en l’objectiu, tant de Dipsalut com del Consorci Vies Verdes de Girona, de combatre el sedentarisme fomentant la pràctica d’activitat física regular.
Els 27 municipis que es beneficiaran d’aquest conveni són: Campdevànol, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Ogassa, Llocalou (municipi de la Ball de Bianya), Olot, Les Preses, Sant Esteve d’en Bas (municipi de la Vall de’n Bas), Sant Feliu de Pallerols, les Planes d’Hostoles, Amer, la Cellera de Ter, Anglès, Bescanó, Salt, Girona, Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera, Santa Cristina d’Aro, Castell d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Vall-llobrega, Mont-ras, Palafrugell.
Font: Consorci Vies Verdes Girona
Veure tota la notícia a: http://elridaura.com/noticies/1134/itineraris-saludables-en-les-vies-verdes.htm