6 d’octubre del 2013

Primera sessió, curs de tardor!

La ciutat de Girona té la sort de comptar amb molts espais naturals. Boscos que s'endinsen fins al cor de la trama urbana, rius que teixeixen una xarxa fluvial, parc i jardins com la Devesa o el parc del Migdia, zones verdes abundants a carrers i places; de tots, però, aquells racons més frondosos, humits i els més utilitzats des de temps històrics, com a zones de lleure, gaudir i esport, pels gironins i les gironines, són, sens dubte, els de la vall de Sant Daniel.
A cavall dels turons calcaris que coronen el Barri Vell, Torre Gironella o Montjuïc i obrint-se camí vers el muntanyam de les Gavarres, l'esplèndida vall de Sant Daniel ofereix tota mena de possibilitats, tant per a la pròpia vida natural, animals i plantes, com per a un paisatge que ens proporciona magnífiques p anoràmiques. Vessants i planes, turons i puigs, masos i torres, fonts i rieres, boscos i conreus, defineixen una harmonia que descansa plàcida, ni massa a prop ni massa lluny de la ciutat.
Aquest cap de setmana, dins del programa de marxa nòrdica de tardor, hem començat a descobrir aquesta vall, caminant pel costat del riu Galligants fins a la plaça de la Sardana, per després enfilar-nos cap al turó de Can Garcia, des d'on hem pogut contemplar aquesta fantàstica vall. Des d'aquí hem continuat cap a la font del ferro, on hem pogut refrescar-nos amb la seva aigua picant, per finalment, tornar per l'altra vessant del riu i arribar al punt d'orígen,  el pati de l'antiga escola.
 Primera sortida, grup dissabte, des del Puig de Can Garcia
Primera sortida, grup diumenge, des del Puig de Can Garcia