7 d’agost del 2022

Viatge al Cor de Guatemala

Posem punt i final a un gran viatge pel cor de Guatemala! Un viatge que ens ha permès descobrir, conèixer i compartir moolts moments amb la gent del país, assaborint de primera mà la seva cultura, gastronomia, patrimoni i tradicions a través de la seva gent, teixint complicitats i noves amistats.

Hem visitat i caminat pels carrers empedrats i ordenats d’Antigua, ciutat embolcallada per tres grans volcans: Agua, Fuego i Acatenango.

Hem descobert Chichicastenango, ciutat coneguda pel seu colorit mercat i cementiri.

Hem caminat fins als peus del volcà Pacaya, sentint la força de la natura.

Hem vist la sortida del sol des del mirador del rostro Maya amb el llac Atitlán i els volcans Sant Pedro, Atitlán i Tolimán de teló de fons.

Hem conegut gent fantàstica a Sant Lucas de Tolimán! Grans persones que ens han obert les portes de casa seva i ens han permès donar-los un cop de mà i construïr junts, una ludoteca pels més petits! Han estat 4 dies de voluntariat molt intensos i enriquidors! Gràcies Kemonïk ONG per fer-ho possible!!!

Hem vist de primera mà l’elaboració del cafè, el treball de les teixidores, l’elaboració del sabó i altres productes que nèixen de la terra.

Hem viatjat al passat, caminat enmig de la selva i descobert la cultura Maya, els seus temples i grans ciutats com Tikal i Yaxhá.

Hem visitat la illa de Flores, la capital de la regió de Petén i navegat per les seves aigües.

Un viatge molt intens i enriquidor al cor de Guatemala! Un viatge on hem combinat la marxa nòrdica, la descoberta d’un país, la seva gent i el voluntariat.

Moltes gràcies a totes les persones que heu format part d’aquesta gran aventura!!! Ha estat un viatge màgic!!!