16 de desembre del 2015

Últimes sortides de l'any!

DS 19: descobrirem la via verda de Riudellots de La Selva i Sant Andreu Salou
La via verda de Riudellots de la Selva és un camí que transcórrer vora el riu Onyar durant més de 2,5km direcció Franciac. Durant la nostra ruta, a més travessar l'Onyar i seguir aquesta via, veurem diferents masies com ara Can Murat, Can Aymeric i Mas Garriga. Gaudirem també d'unes fantàstiques panoràmiques de les Gavarres i el Montseny des de l'Església de Sant Andreu Salou situada sobre un petit turó. Coneixerem també Prats de la Torreponsa i Can Calderó.
Punt de trobada: 8:30h Fontajau o 9h pàrquing Ajuntament de Riudellots de la Selva.
Distància: 12 km
Temps: 3h (sense comptar parades)
Desnivell: 100m 
Dificultat: fàcil
Què cal portar: roba còmoda, calçat esportiu (bambes), guants, aigua i esmorzar.
Preu: 5€ persona (socis NWG 3€)
Lloguer bastons: 3€ persona (socis NWG 2€)

DG 20: descobrirem Llagostera, la vall de Molins i el riu Riudaura
El Ridaura -riu daurat-, dóna nom a la vall per on passa, la Vall d’Aro -la vall daurada-, i és que realment, exceptuant la sequera que pateix durant les calorades d’estiu, el Ridaura baixa clar i transparent al seu pas per Llagostera. Els llagosterencs van saber aprofitar la força de les seves aigües fent una sèrie de rescloses i molins fariners, alguns dels quals, avui, podreu veure ja com a simples testimonis del pas del temps: el molí del Xòrrec, el de Can Nadal, el de Can Moner (l’únic restaurat), el de Can Carreras i el de Can Cabanyes.
A més dels molins que veurem, també podrem gaudir d’un forn de calç, el de Banyacroua, que va ser excavat aprofitant el desnivell del terreny.
Punt de trobada: 8:15h Pavelló de Fontajau o 9h davant Mobles Mulà (dins l'àrea de serveis que hi ha a la C-65, passat Llagostera, direcció Sant Feliu de Guíxols).
Distància: 14,2 km
Temps: 4h
Desnivell: 137m 
Dificultat: fàcil
Què cal portar: roba còmoda, calçat esportiu (bambes), guants, aigua, esmorzar.
Preu: 5€ persona. Socis NWG: 3€
Lloguer bastons: 3€ persona. Socis NWG: 2€