29 d’octubre del 2015

Feliç dia de Sant Narcís

Des de Nordic Walking Girona​ us desitgem un FELIÇ dia de SANT NARCÍS!!!! I pels que no conegueu la llegenda que vincula aquest Sant amb la imatge de les mosques de la nostra ciutat, aquí us la deixem:

"El miracle de les mosques va succeir, diuen, el setembre de 1286, quan l'exèrcit del rei de França, Felip l'Ardit, va assetjar Girona, amb el rei Pere d'Aragó.
Encara que la ciutat va capitular sense lluita, els francesos, en entrar a la ciutat, es van portar de manera ignominiosa: van robar, insultar i oprimir els gironins; van assaltar esglésies tot fent riota dels objectes de culte i, finalment, van profanar el cos de Sant Narcís, guardat a la col·legiata de Sant Feliu, i li van trencar un braç. 
Això va ser massa: del cos del sant varen començar a sortir unes mosques gegants que es varen posar a picar furiosament tant els soldats francesos com els seus cavalls. I tot seguit de ser picats, els enemics morien espeternegant. 
Aquest suposat fet va ocasionar una multitud d'escrits, sermons i llegendes i va originar també la típica i tòpica iconografia gironina que lliga indissolublement la imatge de les mosques a la ciutat."...
Text: pedresdegirona.com


I pels que no tingueu ganes de llegir, aquí us deixem un vídeo de la Montse Oller, molt entenedor, sobre Sant Narcís i les mosques de Girona.