21 de maig del 2014

Descobrint el Ter

Veure els colors verds que envolten la ribera del Ter contrastats amb el cel blau de l’Empordà, és realment una experiència inoblidable.
Després de rebre unes fàcils instruccions de com maniobrar amb un caiac vam sortir de la resclosa de Colomers, un dels pobles més ben conservats de l’Empordà, per anar baixant suament seguint el curs del riu Ter, un riu que neix als Pirineus, creua la serralada transversal i aboca les seves aigües a la Mediterrània en plena plana Empordanesa. El fet de baixar per un riu ens dóna una visió molt diferent del que estem acostumats, naveguem constantment envoltats de la seva vegetació, dels ocells, dels sons de l’aigua i no en som espectadors sinó que en formem part. Són 7,5 kilòmetres d’una navegació plàcida, tranquil·la, arrecerada del vent si bufa i fresca els dies calorosos.
Una vegada arribats al pont de Verges i després de fer un petit àpat, arriba el moment d'iniciar la marxa per la plana agrícola del Baix Empordà, on destaca el paisatge en mosaic dels camps conreats, alternants amb petits nuclis de població envoltats pel massís del Montgrí, les Gavarres i les muntanyes de Begur i amb els Pirineus de teló de fons Foren 10km de bona marxa submergits en el cor de l'Empordà. Per veure totes les fotos clica AQUÍ.