25 de febrer del 2016

A la muntanya, seny!!!

Tinguent en compte les previsions meteorològiques, hem cancel.lat la sortida a la neu d'aquest cap de setmana. 


Les previsions meteorològiques indiquen un canvi important de temps de cara al proper cap de setmana, amb fortes precipitacions, nevades fins a cotes baixes i una baixada general de les temperatures, a més de fortes ratxes de vent sobretot a les Terres de l’Ebre i al Camp de Tarragona.
Sembla que divendres al vespre arribarà una borrasca procedent de l’Atlàntic que deixarà pluges abundants, de sud-oest cap a nord-est, passant per a totes les comarques durant la nit, matinada i primeres hores de dissabte. Les pluges, que podrien acumular més de 50 litres a bona part de Catalunya, es convertiran en neu al Pirineu, Prepirineu i a la Catalunya Central, amb cotes que rondaran els 500 i 1.000 metres. Després d’un hivern tan poc usual, es preveu que aquesta sigui la nevada més important de la temporada en comarques com la Cerdanya i el Ripollès.
Diumenge sembla que hi haurà ruixats al Pirineu i de forma esporàdica a la resta del territori català, i el sol anirà guanyant terreny però amb un ambient hivernal. Dilluns el vent serà el protagonista, amb una baixada de les temperatures.
La FEEC, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, adverteix del canvi brusc de temps de cares al cap de setmana, i demana precaució a la muntanya.