6 de novembre del 2014

Nous estudis sobre els beneficis de la marxa nòrdica

La revista italiana ANSA Salute&Benessere, va publicar el passat mes d'octubre un article titulat: Els metges promouen la Marxa Nòrdica per tractar problemes del cor i l'obesitat. Es cremem més calories que en la carrera. 10 milions de practicants arreu del món. 
Foto: Nordic Walking UK
El Nordic Walking i el Nordic Walking que es fa amb raquetes de neu, amb moviments similars a l'esquí de fons, són promoguts pels metges per a la rehabilitació d'aquells que tenen malalties del cor, per als portadors de marcapassos i per al tractament de l'obesitat. La demostració dels beneficis d'aquesta pràctica prové de dos nous estudis. 
El primer prové de la Societat Europea de Cardiologia i fou publicat a la Revista Europea de cardiologia preventiva. Aquest estudi defineix l'activitat de marxa nòrdica com a quelcom prometedor per a aquells que pateixen d'insuficiència cardíaca i per a les persones amb marcapassos. 
Provat en 111 pacients monitoritzats a distància, practicant 5 vegades a la setmana durant 8 setmanes en total, es va considerar segur i eficaç per al propòsit de la rehabilitació, amb més beneficis que caminar.
La segona investigació es publica a la revista Journal of human kinetics i mostra que, en una mostra de 46 dones obeses i amb menopausa, una pràctica de marxa nòrdica durant 10 setmanes -amb 10 minuts d'escalfament, 40 minuts de caminada nòrdica, 20 minuts d'exercicis lliures i 10 minuts d'estiraments- es redueix la cintura, es millora el metabolisme i la força muscular. Caminar amb raquetes de neu també enforteix la part superior del tors a diferència d'altres activitats com córrer, anar en bicicleta o caminar sense bastons que només treballen la part inferior del cos. 
Per llegir l'article original clica AQUÍ.